Första kvällen i Dublin slutade med en liten posterutställning, där de olika nationerna fick presentera sitt! Intressant. Vi minglade och diskuterade. Många intryck! Före det serverades vi middag, som var helt ok med tanke på det var massutfodring. Fisk eller kött. Det senare var ungefär 1/16 av ett får, med grönsaker och nudlar.

Idag har vi haft en pedagogisk morgonsession, som sedan övergick i grupparbete, där länder jämför sina skolningssystem. Jag talar nu om skolning av lärare i konsten att använda CAS. Finland hade turen att kombineras med Saudi-Arabien. Tur? Varför det? Närmast därför att vi här hittar en exotikt kultur – ur vår synvinkel sett – där CAS bara helt nyligen tagits ibruk. Ändå förefaller man att ha nått långt och syssla med avancerade saker. Båda lärarna var män och importerad arbetskraft. Ena kom mer från Syrien och andra från Egypten. Skillnaden i kultur mellan SA och Finland är slående. Båda lärarna kan undervisa både kvinnor och män, men kvinnorna sitter i ett annat rum och kommunikation sker med teknik. Som en videokonferens ungefär, sade ena läraren

Vädret är fortfarande grått och regnigt. Ortsborna påstår ändå att det är vår i luften. Ingen orkan och inte snöar det heller, alltså är det vår! Jo jo.

Nu 15 minuter vila, sedan nästa session.

Bilden visar utsikten från hotellfönstret,

20130323-124710.jpg