Framme i Dublin. Vädret är tydligen ett typiskt lokalt sådant. Ca 18 sekundmeter vind och regn som rör sig i riktning nord-syd i stället för uppifrån ner. Det soliga i landet är ändå lokalbefolkningen. De gör en genast på gott humör.

Ca 150 deltagare. Europa, Mellanöstern och Afrika. Ca 40 länder är representerade.

Första föreläsningen samlade alla. 2 nyheter presenterades. Gamla goda TI-84 har kommit ut med en färgskärm. Inte till försäljning i Finland dock. Det andra är CAS för iPad. Denna app ligger på knappa 30 euro i Appstore. Verkar bra!

Andra föreläsningen samlade 2 grupper på ca 25 personer. Vi hörde en förläsning om LUA-programmering. Intressant. Brukbart iskolan? Kanske. Måste ta en funderare. Script skrivna i LUA kan köras inom cas-miljöerna. Föreläsaren – en matematiker, kom med tanken att programmering gynnar unga studerande, eftersom en programkod alltid krånglar och måste finslipas. I vanlig matematikundervisning lyckas man ofta få ett hyggligt svar för fort och lätt. Verkligheten är ofta en helt annan. Programmering utvecklar både karaktär och förståelse! Föreläsaren jobbar som chefsmatematiker i Wells Cathhedral School, som justvhar firat sitt 1100-årsjubileum. Precis!

Andra grupper sysslade med diverse, bland annat iPad i undervisningen.

Mera intressant i morgon.

Bra so far!

20130322-151842.jpg

20130322-151851.jpg