Veckoslutsäventyret i full gång! Biltur till Tammerfors, opera – Madame Butterfly – i Tamperetalo. Vi har harmats över att Soile Isokoski inte sjöng och det retar fortfarande, men ersättaren Karah Son från Korea var verkligen bra hon med. Resten av artisterna likaså. En annan rollprestation som lyste, var Arttu Katajas konsul.

Operapubliken i Tfors är mera formell och uppklädd än hemma i Helsingfors. Textning i Tamperetalo såg man bara på finska. Hemma har vi finska, svenska och engelska i bredd.

Annat att rapportera? Vi åkte taxi mellan hotellet Rosendahl och operaföreställningen. Taxikuskarna var trevliga. Stillsamt pratsamma och positiva, utan att bryta sig in i kundens privata sfär. Det är en konst det där! Man ska inte sitta som en sur stenstod bakom ratten, men inte heller babbla sönder en eventuellt trött kund.

Hotellet fungerar fint. Lite långt ifrån centrum, men det garanterar lugn och ro.

Bra resa. Dessutom ser våren ut att vara här!

20130309-083427.jpg