På fredag 8/3 ska bloggaren med äkta hälft åka upp till Tammerfors och gå på opera (Tamperetalo). Madame Butterfly med Soile Isokoski var vad vi köpte biljetter till. Nu har i alla fall ”ledningsgruppen” vid operan bestämt sig för att ersätta SI med en koreansk stjärna. Hm!

Jag vill inte uttala mig om ersättarens talang. Hon är säkert OK, men… Frugan skickade ett epostmeddelande till operan, där hon uttyckte sitt missnöje med beslutet. Det kom ett mycket mästrande svar, där vi fick oss en mindre föreläsning om vad opera är för någonting och Madame B i synnerhet. Helhetskonstverk, sade man. Spelar ingen roll vem som sjunger! Vi är båda operagillare och behöver inga föreläsningar. Visst är MB en fin opera, men inte fasen är det för den skull man pallrar sig norr om ring trean!

Det är som om man köpt en biljett till en konsert med Kent och märker att man i stället erbjuds Christer Sjögren med kommentaren: Ja, men han är ju också bra!

Vid operaföreställningar kan det ju alltid hända att stjärnan kroknar och inte KAN uppträda. Det är förståeligt. Marknadsföring av den typ vi råkat ut för är ändå ytterst betänklig!

Landsortsoperan i Tammerfors ska besökas den här gången och inhopparen få sin chans. Hon kan säkert sin sak, som sagt. Själva operan däremot får i fortsättningen söka sina kunder bland andra medborgare!

Som läsaren kan observera, är bloggaren smått förbannad!