Det finns en märklig sak vi upplevt under våra resor. På de mest obskyra ställen i världen identifieras man som finländare. Varför det?

Äkta hälften som har mera sydländska drag är tydligen mera svårplacerad. Senast iförrgår när vi vandrade genom Funchals saluhall, försökte fiskvkrängaren sälja en jäkla ful fisk åt henne med livliga fraser på portugisiska. När vi är tillsammans, är vi däremot finländare.

Vi pratar inte finska! Bloggaren ser skandinavisk ut. Kunde kanske förväxlas med svenskarna, danskarna eller norrmännen?? Men nej! Någon har i och för sig uppfattat mig som tysk. Hm! Är attityden i övrigt, förutom språket, finländsk? Vet inte! Använder inte ens Nokias telefoner? Det gör i och för sig inte de mera teknotillvända landsmän jag känner heller!

Det här retar mej inte mera, men om om en inkastare försöker konversera med termen kalakukko, är krogen utesluten!