Man ”förbättrar” stranden utanför vårt hotell. Någon vågbrytare konstrueras, strandarealen ökas och till slut ska man tydligen hälla sand över alltsammans. Funchal ska tydligen bli en stad med ”naturlig” sandstrand.

Man bullrar och går på. Inte så farligt. Det är i övrigt tyst i staden. Vi utlovas en 10 euros drinkrabatt per dygn för besväret. Helt ok.

I Finland brukar man dra staket långt ifrån byggplatser. Ingen ska komma för nära. Det kan vara farligt. Här sitter gubbarna som flyttfåglarna på en mur och tittar på, inom räckvidd för den stora grävskopan. De är fulla med råd och anvisningar. Det bor tydligen en liten grävskopeoperatör i varje sydeuropeisk man.

Bloggaren skulle ha svårt med detta. Om jag skötte spakarna, skulle besserwissrarna på muren leva farligt. En liten felberäkning på svängradien och hela gänget skulle simma i Atlanten! Tur att man är en fridsam gymnasielektor.

På bilden har bara en besserwisser missat siestan.

20130221-200628.jpg