Idag har det varit varmt och skönt. Kändes som 30 grader. Termomentern steg inte mycket över 20, men man är ovan. Vi har vandrat massor i Funchal. I morgon blir det linbana upp i geografin.

Det är trevligt att se att det finns saker som är lika, oberoende av var i världen man befinner sig. En sädan sak är postkontoret. Obegripliga rutiner, som ingen annan än de anställda begriper – och inte riktigt de heller. Sur och amper personal. Obegripligt långa köer. Det kändes riktigt hemtrevligt. Efter att ha köat genom ett 20-tal könummer, fick vi våra frimärken. Damen tinade upp lite och sade någonting. Efter 4 upprepningar begrep vi budskapet. Hon ville att vi skulle pallra oss till levadorna, bevattningskanalerna. De är vackra sa hon. Det var ju trevligt!

Maten här består till största felen av fisk. Som allergiker kan bloggaren inte prova, men det ser fint ut. Har sjäv provar espada, kött på spett, och chicken piri piri. Den senaste var stark och god.

Nu till det tysta hotellet. Några av de uråldriga medresenärerna ser på fotboll. När spelarna närmar sig målet, viftar ett par av farbröderna med käpparna i luften. Bäst att akta sig när man går förbi dem!

20130219-205456.jpg