Hemska öde. Elden är uppfunnen. Slut är det på den gamla goda tiden då var och en i mörker kunde sitta och fundera på nästa dags mödor. Nu sitter folk i ring runt elden och kommer ihåg sina jaktbedrifter och sina förfäder. I stället för att arbeta, berättar de historier för varandra! Dessutom kan elden skada. Man bränner sig! Den kan döda! Onaturligt och vidrigt! Nog var det ändå bättre förr!

Det tog inte länge innan någon annan uppfann hjulet. Förfall, förfall! I stället för att hålla sig i god form, rullar ungdomen nu omkring saker på hjul. Ur led är tiden! Våra förfäder klarade sig utmärkt utan detta infernaliska hjul. Ingen av dem klagade någonsing på att det inte var uppfunnet. Och hör sen!

Så hittade latmaskarna på staden. I stället för att själv behärska allt, kan människor nu leva bara på att lappa kläder och skodon, tillverka kärl och bearbeta metall. Vilket slöseri. Det var mycket bättre när varje man kunde jaga och varje kvinna flå bytet!

Höjden av dekadens! Någon har hittat på att trycka tecken i lera och plita andra tecken på sten och papyrus. Andra slösar sin tid på att tyda tecknen. Det kallas att läsa. Fy Fy! Mycket bättre skulle det vara om man gjorde någonting nyttigt!

O milda öde. Någon har hittat på att trycka tecknen med maskin! Nu kan många människor tyda dem – inte bara de få tokstollarna som tidigare sysslade med sådant. Hur ska det gå för ungdomen? Den fördärvas ju helt! Nu minns vi alla våra gamla misstag. De tecknas ner. Det kan ju leda till ett kollektivt minne. Grymma öde! Tänk om det en vacker dag finns människor som skaffar sitt levebröd på att minnas gamla tider!! Så galet kan det väl ändå aldrig gå!

Förfärligt, förfärligt! Vetenskapen kan göra sjuka människor friska. Det är onaturligt. De borde dö bort och inte besvära oss andra. Nog var det ju bättre förr!

Ve dessa moderna tider! Någon har hittat på att med de förfärliga datorerna skapa sociala media. Man kommer ihåg gamla tider, minns människor man borde glömma bort och slösar dyrbar tid på att samarbeta i stället för att sköta sitt. Den som har fel åsikter och inte tänker rätt som jag, kan ju få spridning på sina idéer. Inte bra!! Speciellt ungdomen måste fara illa!

Ska det aldrig ta slut på hemskheterna. Nog var det ändå skönt i början när mörkret rådde och man kunde sitta och krafsa sig var man vill utan att någon tog illa upp!