Idag har jag sett filmen ”Lincoln”. Gillade den! Måste ändå medge att man ska ha tålamod och goda sittmuskler! Filmen är lång, ca 2,5 timmar, och en stor del av handlingen togs upp av politiska debatter. Inte mycket ”action” i den vanliga meningen alltså.

Publiken var gles. Det kan hända att den här filen kräver mera, än medelsvensson (medelvirtanen i Finland??) är beredd att uppbringa.

Bloggaren går inte så ofta på bio. Nu har det blivit tre föreställningar på några veckor. Hobbiten, Bonden (007 – inte någon jordbrukare)  och så denna Lincoln. En sak som irriterar är det faktum att publiken kan vara lite väl hösslig! Har flera gånger tänkt fräsa till, när det inte blir tyst i salen.

Det finns tydligen andra som tänker lika. Idag tog det en smått otrevlig vändning. Ett gäng unga tonårsflickor kom in – 6 st. De satt på raden framför. De språkade glatt på med varandra och bloggaren funderade på om det skulle bli oroligt under filmens gång. Plötsligt fräste en äldre herreman några stolar borta till. Han ville tona ner. OK. Saken var bara den att inte ens reklamerna hade satt igång!

Bloggaren, som ju fungerar som gymnasielärare, är känslig för hur ungdomar behandlas. Visst ska vi äldre hjälpa och handleda, men nog är det lite överdrivet att  reagera på innan ungdomarna gjort något. Vi ska väl inte anta att det blir problem! Funderade en stund på att säga ifrån. Lät bli denna gång, eftersom läget snabbt lugnade sig. Konstigt dock!