20130113-210853.jpgIMG_1892IMG_1897

IMG_1898IMG_1896

Söndag! Ute med barnbarnen i ett vintrigt Helsingfors. Vår plan var att inleda med Fazers kafé. Sedan vidare till Barnens stad i Sederholmska huset. Fazer var fullproppat. Det blev Kapellet på Esplananden i stället.  Trip och smörögonbullar. Magnifikt!

Följande steg var Barnens stad. Det var en ytterst lyckad museidag. Rekommenderas varmt för alla som rör sig på stan med barn i lekåldern. Det är inte vanligt med utställningar där man får röra saker och ting och leka, men här går det bra! Museet lär ha haft över 20 000 besökare. Det förstår bloggaren gott. S gillade att leka skomakare. T var en ivrig bodknodd. Båda lekte med iver i ”Mummola”, mormors hem från 70-talet. Bloggaren minns inredning och färgskala från tiden.

En gambel lärare vill passa på och ge högt betyg för de personer som planerat och förverkligat helheten!