Såg på TV häromkvällen. En församling inom kyrkan i Sverige, som tydligen lyckats missionera effektivt, presenterade sig. Alla var välkomna, knarkare, kriminella och homosexuella. Tro kan bota allting – det var budskapet.

Vi reagerade lika, äkta hälften och undertecknad. Det läta ungefär som att säga att knarkare, kriminella och danskar är välkomna! Bot finns mot allting, bara tron är stark.

Bloggaren tar inte ställning till knarkarna och de kriminella här. De får vara ett kapitel för sig. Frågan är varför i all världens namn de homosexuella ska botas! En människas sexuella läggning är väl ingen sjukdom precis. Den är ett medfött fenomen. Om ett par människor vill leva i ett samkönat förhållande, har omvärlden inte med det att skaffa.

Varför ska så många teologer bry sig om de där sexuella detaljerna? Det finns så otroligt mycket verklig ondska att bekämpa.