Igår vid midnatt bytte vi kalenderblad, ursäkta hela kalendern, till år 2013. Till traditionerna hemma hos bloggaren hör att ha TV:n på i bakgrunden och följa med firandet på andra håll.

Det finns mycket i Finland som uppskattas stort av bloggaren. Firandet gör man bättre i Sverige dock. Må vara en subjektiv åsikt, men i alla fall. Festligheterna på Skansen i Stockholm visar kunniga artister, ett brett utbud (från lättsamt till opera!) och en uppskattande publik. Kontrasten till firandet på Senatstorget i Hfors är enorm. Bäst att hålla sig inomhus i vätan!

Nu är det då 1 januari. TV:n står på igen. (Den var nog stäng här emellan). Nyårskonserten från Wien pågår medan vi steker en höna och hackar sallad. Mera subjektivitet. Konserten är  ett koncept jag inte riktigt  förstår. Har aldrig klarat av Strauss & Co. Fjantig epokmusik. En orkester där jämlikhet uppenbart har svårt att uppnås. Någon enstaka dam sitter med, men kanske hon vikarierar någon stelryggad fiol-mumrik med nyårsflunssa? Kan inte förstå att folk betalar stora summor för det hela. Har bloggaren Österrike-noja? Absolut inte! Dessutom var Mozart österrikare.  Wien är en mysig stad. Minns en incident dock. Vi var på Sacher-cafét frugan och jag. Man hittade inte våra ytterrockar i garderoben och det var kallt (december)! Adrenalinhalten började stiga! Jag tänkte kräva ett par jackor och hattar i stil med em portsaren hade. Eller så kanske inte. Jackan var violett och tillskuren för någon som är ca 2 meter lång. Hatten var hög och grann. Såg för mitt intre öga hur två finländare, båda under 1,70 m långa, vandrar genom gatorna i den utstyrseln. Som ett par björnar Paddington!

Nä – inte mera gnäll nu. Bloggaren vill ha sommaren tillbaka.