Bloggaren förstår sig dåligt på butiker. Jobbiga ställen med skränig bakgrundsmusik! Ska man handla, bör det ske fort, så att man kommer ut i friska luften igen. Speciellt butiker med kläder och tyg är en förskräckelse.

Bestämde mig för att handla en julklapp åt äkta hälften. Någonting att sätta resedokument och annat viktigt i under utlandsvistelser. Hon gillar blommigt. Sökte och sökte. Gick till sist in i Marimekkos butik på Esplanaden i Hfors. En ivrig bodknodd av kvinnligt kön (bodknodda?) hoppade fram ta daa… Fick ur mig vad jag var på jakt efter och javisst. Vi hittade en lämplig modell. Blommig och allt.

Sedan till kassan. Den ivriga damen där lyckades på något sätt få bloggaren att bli stamkund. Med kort och allt! I en tygbutik! Första gången jag frivilligt gick in genom dörren! Skickligt!

20121226-095449.jpg