Nu har bloggaren varit hemma ca en vecka efter det senaste Londonbesöket. Några större skillnader mellan gamla kära Helsingfors och metropolen London? Bloggaren kan bara konstatera att det är lätt att trivas i båda städerna.

Var det julstämning i London? Nja! Mera här hemma faktiskt! Butikerna julskyltade för fulla muggar i storstaden, men här hemma är det som om man hemma skulle ha tagit en rivigare start. Illuminationer i fönster och på balkonger, kransar på dörrar och annat. Fisförnäma kommentatorer säger att man börjar för tidigt och kryddar på med plattityder om kommersialism och annat luddigt. Bloggaren tror att många människor bara vill ha lite ljus och stämning i mörkret! Det att man pryder hemma, betyder inte att man hysteriskt springer i butiker hela tiden?!? Det är så att säga en annan sak. Nä! Julstämningen tar jag gärna emot.

Slutligen en lite konstig fråga. Stötte på en typisk frågesportsfråga i London. Minns inte exakt var det var, med frågan lydde ungefär: ”Vilken är den största brittiska uppfinningen genom tiderna?” Äsch. Det är ju självklart! Stiltonosten förstås! Passar utmärkt på julafton till ett gott glas portvin!