Hufvvudstadsbladet bjuder på ett extra lördagsnöje i bloggarens hushåll. Vi brukar roa oss med frågesporten Duell i Hbl. Ett litet glas skumppa hör till, med tanke på stämningen. Det vanliga är att bloggaren ställer frågorna och äkta hälften svarar. Försöker också uppskatta vad jag själv skulle få för poäng.

Ibland lyckas det riktigt bra! Ofta sämre dock! Speciellt idrotten brukar gå dåligt!

Frågesporter är roliga. En annan som vi ibland brukar testa våra kunskaper på är Kyrkpressens Mixa och matcha! Häromdagen knep bloggaren 23 poäng av 25. Så bra går det sällan minsann! I den ”kyrkliga” frågesporten ska man para ihop fem alternativ per fråga. Det kan röra sig om 5 länder och 5 nationalflaggor t.ex. Sedan finns det då 5 frågor. Tävlingen får fysikern i mig att vakna. Om varje alternativ passar ihop med ett och endast ett annat alternativ, vilka poängtal är då möjliga???

Det kan hända att de stackars eleverna får reda ut den saken i i prov nångång. He he!