Rökare förlorar terräng. Bloggaren minns hur det var tidigare. Tobaksrök hörde så att säga till. I restauranger, på arbetsplatser osv. Idag är man tvungen att spana noga om man vill se någon röka. Bra så. Passivt rökande är otrevligt. Det finns ett ställe i vår stad Hfors, där det här ännu fungerar dåligt. Vindskydden vid busshållplarser.

I morse regnade det. Ordentligt! En medelålders dam rökte (obs inte en ungdomarna i samhället). En av de andra som väntade frågade om hon vänligen kunde låta bli. Svaret var nej. Hon tände en cigg till. Demonstrativt. Tre andra resenärer inklusive en mamma med ett litet barn valde regnet. Vinden fick inte den stinkande röken bort ur skyddet, så jag förstår valet.

Jag undrade hur en sådan människa är funtad. Hur kör hon bil eller cykel? Hur behandlar hon sina arbetskompisar, underlydande och chefer? Hur är det med familjen?

Jag har kommit att anse tobaksfientligheten vara berättigad – inom rimliga gränser! Här krossades all rimlighet!