Jaha. Så vsr det dags igen. Man planerar ett nybygge. En enorm idrottsarena med vidhängande butikskomplex och hotell. Vad tycker bloggaren om det? Har ingen åsikt varken hitåt eller ditåt. Om läktarna fylls, finns det väl ett skäl att bygga någonting?!? Är själv måttligt intresserad. Operan finns som tur är på andra sidan gatan.

Det jag inte skulle orka med är det eviga gnällandet vareviga gång någonting förändras. För en tid sedan var det Guggenheim. Så hade vi skolnätsreformen. Nu är det Natura-arenan, eller vad den nu hetet. Jam jam gnäl och morr.

Om nivån på gnällandet skulle avgöra saker och ting, skulle vi sitta kvar i rökpörtet och hosta lungorna ur oss. För så har det ju varit tidigare bevars.

Visst ska vi ha diskussion! Om ett projekt har många nackdelar, ska det kritiseras. Fördelar ska också få nämnas! En av fördelarna kunde vara att trafikplaneringen i Tölö måste göras om ifall bygget blir av. Tölö just nu måste vara världens trafiksäkraste område. När ingenting rör sig, varken privatbilar eller kollektivtrafik, kan ju inga olyckor ske!!

Var det där nu sakligt. Nja! Kanske inte! Man får väl hoppas att andra hittar på bättre argument, för och emot. Och det utan jamanden!