Så var då skolnätsfrågan avgjord. Har aldrig haft en stark åsikt i detta. Fysikern i mig saknar data. Är närmast fascinerad av diskussionen.

Det har gått hett till. Hatet och föraktet har bubblat i soppan tillsammans med sundare ingredienser. Speciellt Facebookgruppen Väck SFP… Har varit en intressant läsning.

Kritikerna av modernare ting än gåspennan i allmänhet och FB i synnerhet har vädrat morgonluft. Det jamas om moderna tiders dekadens i mången kaffesoffa. Precis som om sådant inte tidigare hade existerat.

Diskussionen har onekligen haft sina plus och minus.

På plussidan kunde man notera att det går att bli hörd via FB. Är man aktiv, ja då skriver man någonting! När det här fungerar, aktiverar det intresset för lokalpolitiken – det lär ju behövas! Igen en sak so det gnälls om minsann. Jag har svårt att tro att de som skrivit många inlägg i FB-gruppen, samtidigt låtit bli att rösta??

På negativa sidan kunde man notera att det finns de som kräver den egna åsikten också i andra läger. Det här är inte demokrati! Till spelreglerna jör att kunna förlora med värdigheten i behåll.

Har vi fått ut någonting av detta? Bloggaren tror det! Framför allt kommer vi antagligen att spana in vad våra tjänstemän sysslar med i framtiden. Hoppas jag! Processernas genomskinlighet kan komma attvförbättras, speciellt om många kräver det. Mer eller utan FB. Det finns andra kanaler också.

Det här är saker som genomgår en utveckling. Bra så!