Bloggaren brukar inte skriva mycket om mat, men nu ska jag passa på att berätta om Pinella. Krogen har nyligen öppnats efter en renovering.

20121019-204411.jpg

20121019-204428.jpg

20121019-204438.jpg

 

 

 

 

Förrätt: Oxkind med sellerimousse. Huvudrätt: Pinellas hamburgare. Efterrätt: Lakritspannacotta. Drycker? Först en Kir Royal. Sedan ett gott rödvin spanskt rödvin och till efterrätten ett dessertvin av ädelrötatyp. Så laddar man upp för en musikalföreställning. Pinella får bloggarens rekommendation alla gånger. Mysig stämning och trevlig personal.

Hair var också sevärd. Man minns sin ungdoms dagar. De för tiden aktuella samhällsproblemen spelades upp i bakgrunden. Själva pjäsen har en kanske lite tunn röd tråd, men mången tuff opera har också ett märkligt libretto. Det är så att säga musiken som spelar huvudrollen.

Efteråt filosoferade bloggaren med äkta hälften om världen har gått framåt sedan den tiden. I USA har mycket skett. Rasfrågan är ett exempel. Då kämpade man för afroamerikaners rätt att åka buss på samma villkor som vita amerikaner bl.a. Nu har landet en president med afrikanska rötter. Undrar vad 60-talets rasfanatiker hade ansett om den saken. Det känns som proteströrelserna skulle ha lett till någonting. Allt var inte riktigt sunt. Inställningen till droger t.ex. förvånar lite så här på efterskott. På det stora hela får man väl ändå vara nöjd med utvecklingen. Nostalgitrippar kan vara nyttiga för en!

Vår minisemester avslutades med ett besök i universitetets botaniska trädgårdar – igen ett favoritställe för bloggaren. Växthusen är inte stora, men de är fullpackade med växter som ser ut att stortrivas. Utomhusområdet är också värt ett besök, tom. nu i höstkylan.

Bra minisemester. Nu orkar man med vardagen igen.