Höstlovet är här. Nu iväg på en minisemester till Åbo. Huvudmål: God mat på Pinella och sedan musikteater – Hair.

Vi (frugan och jag) började med att åka iväg med bilen. På vägen lunch. Vi tog in på en Teboil ute i bushen. Enorm hall. Fullt kaos. Var beställer man mat? Vad kan man beställa? Var är kassan? Var lämnar man in beställningen? Var är personalen? Gäster fanns gott om!

Jag fick en känsla av att varje gång en kund ställde sig någonstans, sprang personalen till diametralt motsatta sidan av mässlokalen.

Till slut haffade vi en person som vi klämde ner på kassastolen. Inga kort duger hmpf. Vi har ju haft strömavbrott hmpf. Tydligen hade en älg stångat kyrkobyns transformator. Vi råkade ha sedlar, så maten behövde inte skyfflas tillbaka i trågen.

Så småningom drog vi vidare. Nu framme i en hygglig stad igen. Vänlig personal på hotellet, Scandic. Ska ut på en liten promenad. Få se vad som händer. Återkommer!