I Hbl kan man läsa att det kokar lite inom skolsektorn i Vanda och Esbo. Man är missnöjd med de företagare som sköter skolmat och städning. I Helsinge skola lär läget vara ytterst dåligt! Sådant är beklagligt! Det är våra barn och unga det här drabbar!

Hur är det i Helsingfors? Enligt Utbildningsverket ska det var bra i den staden! Är det så? Nja! Städningen fungerar som den gör, med en viss underbemanning i personalen. Bloggarens uppfattning är att städpersonalen gör vad de kan, men vill man ha det städat, får man kavla upp egna ärmar och putsa med jämna mellanrum. Skulle inte själv klara av det jobbet bättre! Städarnas arbetsmängd är stor.

Maten? Åtminstone i Brändö gymnasium/lågstadium tar den ofta slut, är kall och vattnig osv. Bloggaren som är allergiker, kan inte äta den överhuvudtaget. Tydligen peppras den med konserveringsmedel. Mår mycket bättre efter att ha börjat släpa med egen mat. Inte bra! Undrar hur eventuella allergiska elever mår?

Värst är ändå den tekniska sidan. Apparater finns, men de fungerar dåligt. En sats bärbara datorer, ca 20 stycken, stod och brände bort garantitid i över ett år, innan de sparkades av datastödet. Jag vill ändå inte skylla på någon person här. Stödpersoner i staden har sannolikt på tok för mycket arbetsuppgifter.

Jag tycker det är märkligt att man i staden är så lomhörd för problemen! De rapporteras nog uppåt från fältet, men ingenting händer. Utåt är man glad och nöjd. Än en gång!!! Det är våra unga som ska leva med detta!!! Skärpning!