Det är fult att lyssna på andras konversation, men i telefonkiosken – ursäkta bussen – är det i praktiken omöjligt att undgå saken. På stätt och vis är det intressant! Med årstidernas växlingar dyker somt upp från år till år.

Nu är det höst. Då brukar damer, faktiskt i olika åldrar, tycka till om snöröjarna. De klarade sig tidigare med en spade. Det var så roligt att dricka morgonkaffe och se hur gåsisen kämpade mot snön. Man fick liksom morgonstämning! Nuförtiden har de maskiner. Inte alls lika mysigt!

Jaha. Bloggaren minns att nämnda gåsisar ofta hade problem med rygg och knän. Sjukledigheter hörde liksom till! Att sköta snöröjningen i ett större husbolag, är otroligt tungt utan maskiner. Mysigt? Hm.

Ett annat tema är det där med söndriga lampor. Tydligen är det absurt och löjligt att man behöver någon sorts kranbil för att byta en gatulampa! Skulle det inte vara billigare att skicka upp någon arbetslös i stolpen?

När vi hade telefonstolpar av trä, kunde en donare med stolpskor klättra upp, men hur är de med dagens metallrörsstoplar? Kanske borde vi öka mysigheten genom att alpinutrusta några arbetslösa ungdomar. Vackert randig rep och glada uniformer. Designår har vi haft. Fram för nya idéer. Man kunde kanske pryda personen med en liten tyrolerhatt!