Bloggaren har provat på de nya busslinjerna. Första försöket gällde linje 43. Hållplatserna i Gamlas hade skyltats om. På hemvägen funderade jag på att den nya rutten kanske inte var så tokig. Bussen åkte i alla fall den gamla välkända rutten. Hållplatserna var visserligen helt omarkerade. Äkta hälften råkade ut för samma sak. Vi kollade. Det visade sig att personalen som satte upp skyltarna överhuvudtaget inte visste vad de gjorde. Saken skulle korrigeras inom någon vecka. Ok! Ingen större skada skedd, men skyltpersonalens lön, som bekostas med skattemedel, måste förstås betalas trots nämnda kompetensnivå!

Sedan stod busslinje 16 i tur. Den startar ju nuförtiden från Järnvägstorget på sin färd österut. De södra stadsdelarna får klara sig utan denna behändiga busslinje, som ofta var med snudd på fullsatt. Från centrum åker bussen till Brändö och vidare till Blåbärsslandet och bron till Högholmen. På tillbakavägen tar den sedan ett extra ärevarv runt Brändö av någon outgrundlig anledning. Den som ska in till stan från apön, ska inte få komma fram snabbt, utan tvingas studera diverse ambassader på vägen.

Det intressanta var ändå själva bussen. En av de gamla Högholmsbussarna (linje 11, nu slopad) var insatt på rutten. De kallades av en del resenärer ”Monkey Island Line”. Inte illa! Bussen hade fortfarande nummer 11 på den elektroniska tavlan. På vindrutan hade någon med knagglig handstil plitat 16 på en papperslapp. Man sparar tydligen inte bara på rutterna, utan också på städning. En skitigare buss har jag sällan skådat. Tur att man är lärare och rätt så immun mot diverse bobbor. Tekniskt underhåll är också på sparlistan. Turen från centrum till Brändö var skumpig. Varje liten ojämnhet tacklades med en kraftig stöt och ett mäktigt brak. Kanske borde passagerarna kräva njurbälten?? En bartender kunde masstillverka Dry martinis i bästa James Bond-anda, bara genom att placera sina blandare på bussätena! Risken för större skadeståndskrav är kanske ändå begränsad. Under hela resan, satt bloggaren nämligen ensam i den tidigare så väl fyllda bussen på linje 16!

Visst är det bra med reformer ibland, men ….