Jaha, så fick man då till en Mannerheimfilm! Det har ju varit på tapeten sin tid, får man säga. Bloggaren föredrar att inte diskutera saken mellan fyra ögon med någon. Varför det?

Saken är den att man inte vet vilken reaktionen blir! Jag har sett ytterst aggressiva reaktioner i stil med ”Det är skam och skandal det där, kom inte och försvara det!!!”. Andra talar ibland lika aggressivt om konstens frihet. Ett är säkert. Saken väcker känslor!

Vad är det som får nej-sägarna att ticka? Är skådespelarens hudfärg ett problem? Kritiserar man det att en historisk skildring sker i fel miljö? (Filmen är inspelad i Kenya har jag för mig). Är Mannerheim en så pass stor ikon, att man inte får göra konst på det här temat? Hur är det med ja-sägarna? Vet inte! Konstens frihet är säkert viktig, men bloggaren ser sällan något storartat i det som kallas konst idag. Ta nu det här med konsternas kväll! Det finns kanske 1 % programutbud som intresserar bloggaren. Mannerheimfenomenets konstvärde hettar därför inte upp mina känslor nämnvärt.

Bloggaren ser med mild förvåning på det hela. Om inte annat, så blir väl Finland åtminstone lite känt i Kenya?!? Inte illa i en värld där en del amerikaner (och kanske andra med) tror att Europa är ett litet land någonstans, långt därute! Det finns väl ändå proportioner på vad vi jagar upp oss över!