Det är nu ca ett år sedan rörsaneringen satte igång hemma hos oss. Det var en stressig tid, men nu är det över! Dessutom bör det påpekas att det hela gick bra. Inga stora förseningar. Hyggligt utfört arbete, åtminstone hemma hos oss!

Annat är det på jobbet. För ca 10 år sedan byggdes den nya ”konst- och naturvetarflygeln” i Brändö gymnasium. Sedan luktade det skit i källaren under flera års tid. Den ena donaren efter den andra kom och undersökte saken, men ingenting kunde göras. Det var inte så viktigt tydligen, eftersom det bara var en skola!

I sommar har man brutit upp golvet och hittat ett öppet avloppsrör. Ett arbetslag slutade tydligen jobba och ett annat tog vid, men inte där förra gruppens rör avslutades!! Otroligt!

Hur koordinerar arbetsledningen sådana byggprojekt! Jag minns ett par andra exempel.

Vid granskningen av bygget påpekade jag att strömbrytarna i laboratoriet satt galet. De var monterade på dörrens gångjärnssida. Man måste allts treva sig in i ett mörkt utrymme fullt av farliga kemikalier, apparater, glasutrustning och annat. Inte bra. Jag bad om att detta skulle korrigeras. Nästa dag kom en kille i blåställ och flyttade strömbrytarna till andra sidan dörren. Följande dag kom en till. ”Jag ska vända dörren” sa han! Som tur är fick jag det stoppat.

Ett annat exempel var slaskbrunnen utanför skolköket. Längst uppe pryds den av ett tungt järnlock. Det brydde sig asfaltkillarna inte om. De asfalterade kallt över locket. Det rörde sig ju bara om en skola. Något år senare kom kloakgubbarna och sökte upp locket med en metalldetektor!

Otroligt! Tänk om vi lärare skulle sköta jobbet så här. Jag påstår inte att vi koordinerar skolarbetet optimalt, men vi försöker. Trots full rulle vissa dagar!