Hemma igen efter minisemestern i Edinburgh. Staden är väl värt ett eller flera besök. Första intrycket var en aning skojigt. Man är väl mest bekant med Skottland via amerikanska filmer. Där går skottarna omkring i kjol (båda könen) och pratar med en märklig engelska, full av rullande r-ljud. Mitt i allt stämmer de upp med en säckpipa. Lustiga de där amerikanerna. Allt ska de parodiera på. Så åker man till Skottland! Folket både ser ut och låter som i de amerikanska filmerna. Ja ja.

Edinburgh var hanterligt stor. Man kan promenera till det mesta av sevärdheterna. Maten var god (inklusive haggis). Man blev vänligt bemött och kunde njuta av miljön. Hotellet (Old Waverly) låg bra till. Man kunde snabbt och enkelt promenera över till gamla stan därifrån. Luftkonditioneringen var lite si och så. Den lät som en gammal rysk traktor och måste stängas av till natten. I övrigt ett trevligt hotell med trevlig personal och vettig frukost. Enda riktigt störande faktorn var en tvålhandlare (LUSH) i husets bottenvåning. Produkterna de säljer stank i hela lobbyn och trapphuset. Bloggaren som lider av astma, fick en mindre attack varje gång han gick genom hotelldörren. Den där tvålfirman har ju en butik i stationstunneln i Helsingfors också. Samma skräp där. Förfärligt!

Bifogar några små semesterbilder.