Bloggaren har firat födelsedag. Inte sin egen, utan äldre barnbarnets. Det var roligt! Familjen samlas och så sitter man där och grillar lite. Barnbarnen leker och man hoppar in alltemellanåt.

Det är märkligt med födelsedagar. Vi firar dem antagligen väldigt olika, men de flesta gör väl någonting extra den dagen på året. Både äkta hälften och bloggaren själv firar sina dagar mitt på sommaren. Vänner är bortresta på semestrar och stugor, så det blir mest familjen, men det gör ingenting. Tvärtom är det väldigt mysigt att bryta av med rutiner, korka en skumppa, äta god mat och skämma bort varandra en aning.

Jag har en from förfrågan till dig som läser detta. Frugan gör som folklivsforskare en liten nätundersökning av hur man firar sin födelsedag nuförtiden. Du hittar förfrågan här. Svara gärna. Bloggaren är själv intresserad av det material hon lyckas nysta ihop.

Ha det bra i sommarvärmen, som äntligen ser ut att ha kommit.