I vårt gårdsbolags ordningsregler står det uttryckligen att högljudda remonter inte är tillåtna på söndagar och helgdagar. På vardagar ska de vara slut klockan 20 om jag minns rätt. Tidig morgonstart förbjuds också. Dessutom ska grannar meddelas om man kommer att banka på en längre tid.

Tydligen är dessa regler lite oklara för somliga grannar. Ett av argumenten jag någon gång hört, är att religiösa högtider, ja se dem ger man f…n i! Ok, det är ett personligt val, men saken går djupare än så!

Under en nationell helgdag som långfredagen, varvar antagligen de flesta ned en aning. Det gäller religiösa, agnostiker, ateister, new-age-människor, filosofer och napaskådare. Man kanske vilar sig lite längre om morgonen t.ex. Då är det inte roligt att höra hammarslagen klockan 8 på morgonen!

Dessutom! Jag är inte muslim, men det skulle inte falla mig in att medvetet störa en muslim i hans/hennes privata religionsutövning. Samma gäller andra religioner och världsuppfattningar. Så länge en medmänniskas privata uppfattningar i dessa frågor inte direkt skadligt går ut över andra, ska de respekteras. Vi har dessutom rätt att vänta oss respekt för egen del, med de uppfattningar vi har!

Med andra ord! Hamra inte på långfredagen! Det kan inte betyda så mycket att skjuta upp remonterandet en aning!