Bloggaren funderade på att dra till med ett aprilskämt! Någonting i stil med att utbildningsverket har hyrt Heureka och ska flytta alla svenskspråkiga grundskolor i Helsingfors till Dickursby fom. 1 april nästa år.

Kanske bäst att låta bli!

Jag är för disträ för det här! Brukar glömma bort hela första april och bara bli lurad av andra!

En del aprilskämt minns jag gott. I östra delarna av Nyland skrev en tidning, minns inte vilken, om att gamla stekpannor kan användas som satellitantenner. En kollega kom glädjestrålande till jobbet och berättade att grannen på morgonen klivit upp på taket med stekpanna, hammare och spik. Ett annat aprilskämt var att Stockmanns fasad under remonten för många år sedan höll på att börja luta farligt och riskera att rasa mot Svenska Teatern. Esplanaden var full med folk som mätte och tittade. Jo visst lutar väggen, sa man.

Det ligger någonting med drag av medeltida grov humor i det här. Märkligt att det ska vara så roligt att lura andra och njuta av att se dem göra bort sig. Hm!

Nej, det är väl bäst att ge sig ut och se om någon låter sig narras!