Det finns saker som är svåra att förstå. Till dem hör hur somliga trafikplanerare resonerar.

Trafiken längs Mannerheimvägen står för det mesta stilla, speciellt i Tölö. Området måste vara bland de trafiksäkraste man kan tänka sig. När ingenting rör på sig, kan väl inga trafikolyckor hända? Ett ilsket rött ljus kunde fungera som ikon för hela stadsdelen.

Hur är det med miljön? När en massa bilar står och brummar på tomgång vid de röda ljusen, måste väl luftkvaliteten lida? Mannerheimvägen borde väl anses vara en huvudled? Kunde inte trafiken fås att löpa mjukt och smidigt längs den med hjälp av en grön våg? Lite stopp ska väl sidovägarna kunna ta.

Det påstås att planeringen gynnar buss- och spårvagnstrafiken. Vet inte riktigt vad man ska säga om det. Tycker nog att bussarna står vid ljusen de med! Bloggaren åker själv helst med buss, så erfarenheten finns!

Konstigt