Bloggaren trivs bland kolleger med en vetenskaplig världssyn. Ibland blir man förvånad dock. En av de amerikanska gästerna (lärare?) i hotellet diskuterade världens gång med en grupp lärare. Man berörde tornadokatastrofen och hur offren ska ersättas. Det visade sig att personens tolkning var att t.ex. en jordbävning är en naturkatastrof. Då måste försäkringsbolagen ta sitt ansvar. Däremot är det inte så lätt om det gäller en tornado. En sådan är ett uttryck för Guds vilja!

Bloggaren trodde först att det var ett skämt, men nej. Fullt allvar tydligen. Undrar vilken försäkringsbolagens policy är här! Undrar också om en sådan uppfattning kan kombineras med en vetenskaplig världssyn.

Jag hoppas att det här är en enskild människas tolkning och inte en allmän uppfattning. Blev liksom lite skärrad.

Hm!