Hurra! Jag har ingen chef. Åtminstone inte i ordets egentliga mening. Visst finns det en rektor på jobbet, men hon lägger sig inte i minsta detalj jag sysslar med. Min frihet att sköta arbetet själv är stor. Det passar mig bra och minskar stressen väsentligt. En av lärarjobbets stora fördelar är att vi jobbar med en viss frihet (med ansvar)!

Bloggaren känner många människor som klagar på speciellt ”mellanschefer”, personer som är kungar i ett litet rum, där de får mästra med några medarbetare. Låter inte bra. Skulle ha svårt med det! Min vilja att utveckla mitt anspråkslösa kunnande, grundar sig på att när jag vill prova någonting, så gör jag det! Inget tillstånd från någon byråkratisk bromskloss behövs!

Bloggaren känner också till personer som tituleras chef men i praktiken har ansvar för mycket litet utöver kaffekassan.

Hur är det internationellt. Har för mig att en Chef därute i världen karvar grisfile med en stor kökskniv eller liknande. Termen Chef betyder väl närmast kock.

Kanske borde vi ha det lika här i Svenskfinland??