För någon dag sedan hörde bloggaren en glädjande nyhet. SE-nämnden har prickats av justitieombudsmannen för bristande genomskinlighet. Man har inte tillräckligt nogrannt redogort för sina bedömningkriterier.

Det var på tiden! Under de senaste tio åren ca, har finlandssvenska fysiklärares poängsättning ofta rasat radikalt. Plötsligt kan vi inte göra vårt jobb tydligen! Några av nämndens sensorer har bemött lärarna med en oerhörd arrogans, när vi har försökt sätta oss in i problematiken. Bloggaren har själv funderat på att vägra rätta helt enkelt! Allting kastas ändå om!

Det att JO nu uttalat sig, innebär en tröst. Det betyder framför allt att nämndens medlemmar i sina elfenbenstorn varken är ofelbara eller oantastliga. Nu ska vi se vad det här kommer att leda till.

Vi skolmänniskor behöver stöd av samhället! Nämndens attityder gör tillvaron verkligt jobbig. Det gäller åtminstone en del av medlemmarna. Hoppas på en bättring.