Bloggaren är helsingforsare i n:te generationen och nöjd med det! Trivs bra i min stad!

Ibland får man höra om ”Herrarna i Helsingfors” när kolleger, vänner, bekanta eller andra utanför ring III retar upp sig på politikerna. OK. Det må så vara, att många av besluten fattas här, men det kan inte jag eller andra äkta helsingforsare beskyllas för. De flesta politikerna är minsann valda därute någonstans! Vi i metropolen kan inte ta ansvar för deras verksamhet! Invånarna i staden är vanliga knegare, precis som alla andra.

Ibland retar det här mig riktigt på allvar! Det gnälls på huvudstadsborna, t.o.m. rakt upp i ansiktet på dem! Då tänker jag på den del av mina skattepengar som läcker ut ur regionen till stöd för kommuner med skral ekonomi. Tar man emot fyrk, kan man för sjutton vara lite emablare!

Bara som en liten kommentar!