Presidentvalet närmar sig. Bloggaren tänker rösta. Säger inte på vem, men i alla fall!

Det blir inte ett lätt val! Flera av kandidaterna har potential som president för vårt land. I de debatter jag lyssnat på sådär med ena örat, har både den ena och den andra kandidaten klarat sig hyggligt.

Många påstår sig idag vara ”ointresserade av politik” och därför tänker man låta bli att rösta. Vad innebär det? Politik är någonting som omger oss hela tiden oberoende om vi vill det eller inte. Man kunde lika gärna säga att man är ointresserad av stadens bussbolag eller postverket. De finns där i alla fall! Vi utnyttjar dem oberoende om vi glöder för deras existens eller inte!

Bloggaren har inte heller något stort intresse för politiska processer, men trots det ska det röstas minsann! Man kan bidra med åtminstone den biten. Trots bristande tid/kunskap/förmåga… att hänga med i de politiska svängarna, anser jag dem vara viktiga. Nu och då sätter man sig in i vissa frågor lite djupare.

I en demokrati har man både rätten att rösta eller låta bli om man vill. Om jag inte hittade någon lämplig kandidat, skulle jag visa det genom att rösta blankt! Då noteras åtminstone min ståndpunkt på något sätt. Rätten till en åsikt är viktig. Den måste man ta hand om!

På söndagen ska valurnan besökas!