Missförstå mig inte! Jag gillar musik, men jag föredrar att välja den själv! Är dessutom uppvuxen under rock-eran. Kräver därför inte att någon lågmält ska spela orgel för att göra mig lycklig!

Vi påtvingas märklig bakgrundsmusik på flera ställen i samhället. Knastrig telefonmusik när vi väntar 45 minuter på att få tala med någon i en bank, en teleoperator eller annat företag. Hissmusik har jag hört någonstans, minns inte var. Det mest irriterande är ändå dunkadunka i klädbutiker.

Jag begriper inte hur någon står ut med att arbeta med en ständigt intetsägande ljudmatta i bakgrunden. Det finns butiker som jag helt enkelt vägrar gå in i pga av ljudföroreningen.

Vi har under de senaste åren blivit allt mer miljömedvetna, vilket är BRA! Den utvecklingen får gärna fortsätta. Hoppas att en relativ tystnad småningom också ska uppfattas som en miljöfaktor.