Jag är lärare i gymnasiet. Mina elever kan kanske inte riktigt klassas som barn. Tycker ändå om ordspråket från Grönland: ”Det krävs en by för att uppfostra ett barn”.

Vet inte riktigt vad som ligger bakom detta ordspråk. Kanske är det den hårda miljön? Föräldrar kan dö unga och då behövs andra vuxna som tar ansvar om barnen?? Kanske är det bara en allmän livsfilosofi? Tycker om det så vi så. Vissta ska vi ta ansvar för våra egna och andras barn!

Speciellt om vuxna beter sig illa mot dem!

Hörde i nyheterna om en ung kille som blivit antastad av någon som inte gillade att han talade svenska med sin hund!! Va faan? Är hunden sannfinne? Lite förstånd måste väl människan ha? Låt killen tala vad han vill med sin hund.

Det här var kanske språkpolitik, men när barn antastas, blir bloggaren sur.

Jag har sett andra exempel. Under en bussresa till jobbet (för ett tiotal år sedan), noterade jag att kusken inte stannade vid en hållplats där två små lågstadiebarn stod och viftade med sina busskort. Blev förbannad och stegade fram till kusken för att fråga vad han egentligen tänkte på? ”Inte stannar jag bussen för ungar” var hans svar!!! Han var säkert ett särfall (får man hoppas), men ändå. Anmälde killen till bussföretaget och hör och häpna, han sågs inte till sedan dess.

Vi blir alla äldre för var dag som går. De unga vi idag bemöter, ska en dag ta om hand om oss som gamla. Hoppas deras intryck av oss då är ljusa….