Bloggaren läste med bestörtning Helsingin Sanomat 20/10. Det visar sig att en betydande del av medborgarna i vårt land skulle ha lust att införa utlänningskvoter i våra skolor! Hur kan det vara möjligt? Jag har haft för mig att sådana tankegångar borde ha tagit slut i och med Nurnbergrättegångarna efter andra världskriget!

Tydligen ska man i landets skolor vara vit och blond samt snacka finska. Anhängarna till de politiska partierna förhöll sig rätt så olika till tanken, men vårt nya stora parti, sannfinländarnas anhängare, understödde tanken till 88 %, detta enligt HS.

Skolan tillhör alla. Den principen är för fasen helig. Den familj som bor nära en skola, bör ha rätt att utnyttja den när barnen är i rätt ålder. Börjar vi begränsa den rätten, vet jag inte vilket steg som är nästa. Ska man begränsa rätten att handla i butiker? Får alla gå på bio eller teater? Har alla rätt att väcka åtal mot den som hotar en? Får alla åka i bussen?

Det som är hoppingivande, är att ungdomarna som går i skolorna, ser ut att ta det lugnt i frågan. Det är tydligen föräldrar och andra vuxna som ”tycker” mest. Typiskt! Man får vara glad för ungdomarnas sundare inställning. Kanske finns det hopp i mörkret. Jag vill bara tro det!