Jaha, så var det då hänt igen! Kravaller i London och annat elände.

Nu får bloggaren som vanligt höra en massa kommentarer om sociala mediers förkastlighet, hur allt var bättre förr osv.

Det kan ligga ett korn av sanning i dessa påståenden. Personer som vill leva rövare, hittar säkert andra skitstövlar via twitter och fb. Det är tråkigt. Å andra sidan skulle de kanske hitta varandra i alla fall. Samhällen har sett upplopp tidigare.

Kan man använda argumenten till någonting positivt? Varför inte? Skulle diktaturen i vårt östra grannland leva kvar utan IT och den information den för med sig? Skulle bristen på självständigt tänkande människor i arabvärlden finnas kvar? Få se hur det på längre sikt går med Nordkorea, Iran ….!

Ett annat argument är mera personligt. Det är mycket svårt att föra en diskussion ansikte mot ansikte i en grupp större än 2 personer idag. Om jag säger att jag stiger upp klockan 6 på morgonen, finns det garanterat personer som högljutt idiotförklarar mig och säger att DE minsann stiger upp 6.30, vilket är intelligentare, hälsosammare, mänskligare osv. I stället för att gå vidare till relevanta spörsmål, sitter man förvånat där och försvarar att man vill ha lite tid på morgonen. Det här slipper jag på bloggen och fb. Skönt! Ovannämnda var ett detaljexempel, men det kunde utvecklas vidare. Diskussionkvaddarnas och sanningssägarnas skara är stor.

Ytterligare ett argument är att jag upprätthållit och har fått kontakt med personer jag absolut inte skulle veta av utan de sociala medierna. I skaran finns människor jag tidigare känt, före detta elever, kolleger, meningsfränder av olika slag osv. Det måste väl vara bra?

Dessutom: Man kan också kalla folk till fredliga demonstrationer mot alla möjliga orättvisor! Vissa saker har flera sidor!

Sociala media är någonting relativt nytt. Fenomenet söker sina former och kan bli hur OK som helst. Att sia och se i spåkulor idag, är mycket svårt. Mitt förslag är närmast att anonymiteten ska minska, helst frivilligt. Om man har någonting att komma med, i stil med åsikterna inom mitt bloggande, bör det ske öppet så att det finns ett namn bakom det man säger. Det är ärligt och hederligt!